Show News | Echipamente si materiale electrice Omologate ENEL

Cautati aici matricola, codul sau produsul dorit

    Enel: Parcul solar Lapa din Brazilia, functional. Investiție de 175 mil. dolari

Publicat in data : 2017.06.08
Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participações (EGPB), a început exploatarea parcului solar Lapa, care este cea mai mare instalație fotovoltaică (PV) aflată în prezent în funcțiune în Brazilia.

„Punerea în funcțiune a centralei Lapa este un punct de referință important pentru Enel, în Brazilia, fiind primul proiect fotovoltaic care va deveni operațional în acest an din cele patru pe care Grupul le construiește în țară.”, a declarat Carlo Zorzoli, Country Manager Enel în Brazilia. „Am reușit să finalizăm și să punem în funcțune Lapa cu mai mult de două luni înainte de termenul limită stabilit de regulile licitației publice din 2015 prin care am câștigat proiectul, confirmând, astfel, angajamentul nostru de a contribui la creșterea sectorului energiei regenerabile din Brazilia și, totodată, poziția noastră de lider pe piața centralelor fotovoltaice din această țară. În plus, acest proiect va furniza energia mult necesară zonei din nord-estul Braziliei, cu un deficit de producție de energie și confruntată în această perioadă cu o secetă severă.”

Enel a investit aproximativ 175 milioane dolari în construcția parcului solar, al cărui proiect se bazează pe contracte de furnizare a unor cantități specificate de energie electrică produsă, timp de 20 de ani,  către Camera de Comercializare a Energiei Electrice a Braziliei.

Potrivit unui comunicat al Enel, proiectul Lapa introduce un design eficient din punct de vedere al costurilor, cu noi soluții de monitorizare și noi unități de conversie care eficientizează construcția și punerea în funcțiune a centralei fotovoltaice, optimizând astfel producția. În plus, a fost pusă în aplicare o nouă strategie de punere în funcțiune, bazată pe o sinergie mai puternică cu antreprenorii locali și pe un suport de punere în funcțiune la distanță, permițând o reducere cu 70% a timpului mediu de punere în funcțiune a instalației.

Lapa se află într-o zonă cu niveluri ridicate de radiații solare, iar punerea sa în funcțiune va aduce o contribuție semnificativă în ceea ce privește nevoia Braziliei de a crește producția de energie. Parcul poate genera în jur de 340 GWh pe an, suficient pentru a satisface consumul anual de energie pentru mai mult de 166.000 de gospodării braziliene, evitând în același timp emisia de aproximativ 198.000 de tone de CO2 în atmosferă.


Stirea anterioaraStirea urmatoare